Lugeja haarab teiba: Gonsiori tänava remont muudab elu põrguks! Tehke ometi midagi!

rus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gonsiori tänava remondi algus
Gonsiori tänava remondi algus Foto: Uwe Gnadenteich

1. juunil algas Tallinna ühe suurima magistraaltee – Gonsiori tänava – remondi teine etapp. Kaugeltki mitte kõik autojuhid ei ole selle üle õnnelikud, sest liikluskorralduse muudatused on muutunud nende elu «täielikuks košmaariks».

Portaali Rus.postimees.ee lugeja Viktor tahtis vastuseid Gonsiori tänava remondiga seotud küsimustele.

«Pean sõitma mööda Laagna teed kesklinna suunas. Tavaliselt sõidan Gonsiori tänava kaudu, aga kuna see on praegu suletud, pean sõitma ringiga, et jõuda vajalikku kohta,» kirjutas lugeja ning tegi terve rea etteheiteid liikluskorralduse kohta.

Vastab Tallinna Kesklinna vanem Vladimir Svet:

Ma mõistan suurepäraselt Tallinna, eriti Lasnamäe autojuhtide pahameelt. Kesklinna vanemana on ka minul tekkinud kahtlused selles osas, kui otstarbekas on valgusfooride töö Gonsiori tänava ristmikel. Arutasime seda küsimust transpordiametiga, mis vastutab liikluse reguleerimise eest ja jõudsime järgmistele järeldustele:

Ilvese silla all olev valgusfoor lõpetab töö selle nädala alguses. Praegu kasutavad seda perioodiliselt ehitajad ehitustehnika veoks, sel nädalal peavad nad oma logistikat muutma;

Vilmsi tänaval olev valgusfoor peaks juba olema töö lõpetanud;

Gonsiori ja Pronksi tänava ristmikul oleva foori tsüklit muudetakse nii, et ristmiku läbilaskvus suureneks;

Stopp-joon Kunderi ja Pronksi tänava ristmikul nihutatakse mõne meetri võrra ristmikust kaugemale, et bussidel oleks mugavam pöörata Pronksi tänavalt Kunderi tänavale.

Mis puudutab Kunderi tänava liiklust, siis siin ei ole transpordiamet esialgu valmis liikluskorraldust muutma, sest spetsialistide arvates Kunderi tänav ei kannataks lihtsalt välja nii suurt liiklusvoogu, nagu varem liikus Gonsiori tänaval. Amet on seisukohal, et kui Kunderi tänav avada autoliiklusele, siis ei suuda ühistransport efektiivselt Kesklinna ja Lasnamäe vahel liikuda. Kuna liiklusseisakud on selliste tänavate remontimisel paratamatud, siis on transpordiameti esimene prioriteet ühistranspordi sujuva liikumise kindlustamine. Praegu on see eesmärk saavutatud ühistranspordi raja loomisega Laagna teel ning busside sõiduga mööda Kunderi tänavat. Samuti on oluline märkida, et kohalikel elanikel on võimalik kasutada Kunderi tänavat kojusõiduks.

Samuti pole paljud sõidukijuhid endale teadvustanud, et Türnpu tänavalt võib teha parempöörde Tartu maanteele, mis on osaliselt alternatiiv Kunderi tänavale. Lähiajal lõpeb Torupilli Selveri kõrval parkla ehitus ning linlastel on õigus seda tasuta kasutada kuni teeremondi lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles