Skandaalidesse sattunud koolijuhile leiti asendaja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merivälja koolis on praegu kuueklassiline.
Merivälja koolis on praegu kuueklassiline. Foto: Liis Treimann

Tänavu märtsis avaldasid Tallinna Merivälja kooli lapsevanemad umbusaldust senisle koolijuhile Kaja Laanmäele, nüüd on Tallinna Haridusamet leidnud koolile uue juhi.

Merivälja Kooli direktori ametikohale oli üksteist kandidaati, kes kõik osutusid dokumendivoorus sobivaks ning kutsuti järgmisse vooru, teatas Raepress. Vestlusvoorud viidi läbi 7. juunil, samal päeval tegi komisjon avalikul hääletusel ka otsuse.

Greta Ammeril on sotsiaalteaduse magistri kraad hariduse juhtimise erialal, tema magistritöö teemaks oli «Koolijuht inimkeskse kooli kujundajana». Ta on lõpetanud Tallinna Pedagoogikaülikooli diplomiõppe (cum laude) klassiõpetaja erialal. Tartu Ülikoolis on ta õppinud eripedagoogikat.

Haridusalal on Greta Ammer töötanud erinevatel ametikohtadel, muuhulgas on tal kogemus põhikooli direktorina ning kommunikatsiooni- ja personalijuhina. Eelmisel aastal alustas ta Viimsi keskkoolis tööd kolmanda kooliastme õppejuhina, samas töötab ta ka klassiõpetajana. Aastatel 2003–2006 juhtis ta Püünsi Põhikooli. 

Greta Ammer asub uuele ametikohale suvel peale tema kandidatuuri kinnitamist linnavalitsuse poolt.

Kaja Laanmäe oli Merivälja kooli direktor aastast 1979 ja lahkus töölt 22. märtsil, sest hoolekogu ja lapsevanemad polnu dta juhtimisstiiliga rahul. Laanmäele heideti ette, et direktori alkoholilembene abikaasa ja narkokuriteo eest süüdi mõistetud poeg töötasid koolis, koolis müüs jäätist tema perega seotud firma, aga ka suutmatust juhtida üleminekut üheksaklassiliseks kooliks, manipuleerimist hoolekogu koosseisu määramisel, kool ei suuda tagada vaimset ja füüsilist turvalisust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles