Aas: ootamatu lisahääle tõttu umbusaldamine oleks kummaline (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Erik Prozes

Keskerakondlasest Tallinna linnapea Taavi Aasa sõnul oleks kummaline, kui teda umbusaldataks vaid seetõttu, et opositsioonilisele Isamaa fraktsioonile tekkis Edgar Savisaare volituste peatamise ajaks linnavolikogus ootamatult üks lisahääl.

Algatada linnapea suhtes umbusaldus lihtsalt selle pärast, et fraktsioonile on lisandunud ootamatult üks lisahääl, on tõeliselt kummaline, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja Aasa öeldut.

Keskerakonna endine liider Edgar Savisaar peatas kolmeks kuuks Tallinna volikogu liikme volitused ja tema asemel saab linnavolikogu liikmeks Olle Koop, kes esindab erakonda Isamaa.

«Eesti poliitiline kultuur ei tunne sellist asja, et kellelegi avaldatakse umbusaldust lihtsalt sellepärast, et ootamatult on üks hääl juurde tekkinud. See on äärmiselt kummaline,» kommenteeris Aas volikogu aseesimehe, Isamaa fraktsiooni liikme Mart Luige reedeseid väljaütlemisi, justkui võiks juba suvel ühe lisahääle toel umbusaldust kavandama hakkata.

«Viisakas oleks välja mõelda kasvõi näiliselt vähegi usutav põhjendus. Eriti seejuures, et neljapäeval võeti volikogus vastu järgneva nelja aasta eelarvestrateegia, mis sai toetushääli ka opositsioonist,» sõnas Aas.

Tallinna volikogu aseesimees Mart Luik (Isamaa) ütles täna ERRile, et kuna jõudude vahekord on nüüd nii napp, liiguvad opositsiooni seas mõtted linnapea Taavi Aasa umbusaldamiseks. «Midagi kindlat ei ole kokku lepitud, aga sellised mõtted liiguvad volikogu majas küll, kuigi konkreetset plaani veel pole,» lausus Luik.

Luik lisas, et kuigi volikogu pidas neljapäeval hooaja viimase istungi ning koguneb uuesti alles augusti lõpus, siis erakorraliselt saab volikogu ka suvel kokku kutsuda, kui selleks on piisavalt volinike hääli.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles