Sultsi tehissaarte nimevariandid on selgunud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Sultsi tehissaarte ala koos selle läheduses asuvate laevavrakkidega.
Märt Sultsi tehissaarte ala koos selle läheduses asuvate laevavrakkidega. Foto: Eero Vabamägi

Hiljuti võttis linnavolikogu vastu Paljassaare poolsaare lähedale merre rajatavate tehissaarte detailplaneeringu, nüüd on päevakorras uutele saartele nimede andmine.

Riigikogu liige Märt Sults plaanib rajada merre kolm omavahel ühendatud tehissaart, peale selle nõuab detailplaneering veel ühe, lindudele mõeldud saare rajamist.

Linnavalitsuse nimekomisjoni aasta alguses toimunud koosolekul tutvustas Sults komisjonile lähemalt Paljassaarde planeeritavate tehissaarte projekti ja pakkus omalt poolt saartele võimalikud nimevariandid. Nimekomisjon arutas saarte nimeküsimust uuesti juuni alguses toimunud koosolekul, kus otsustati kinnitada konverentsisaare nimeks Oiusaar, ärisaarele nimeks Kõuesaar, tivolisaarele nimeks Ilosaar ja lindudele mõeldud saare nimeks Linnusaar. Saarte ühise nimetajana pakkus nimekomisjon välja Paljassaare tehissaared. Kui nimevariandid on kooskõlastusringi läbinud, kinnitatakse need linnavalitsuse istungil.

Sults tuli algselt kasiinosaarte nime kandnud projektiga välja ligi kümme aastat tagasi, kui ta oli veel koolidirektor. Tema esialgne plaan oli koondada kogu Tallinna hasartmängumajandus merre rajatavatele saartele, et mängupõrgud linnas noori ei ahvatleks. Sealt teenitava tulu lubas ta investeerida Tallinna koolide korrastamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles