Pärast tulekahju taastatud tehas süttis kohe uuesti

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teine põleng tekitas RagnSellsi jäätmekütusetehasele ilmselt tunduvalt suuremat kahju kui esimene, mille tagajärjed suudeti kahe kuuga likvideerida.
Teine põleng tekitas RagnSellsi jäätmekütusetehasele ilmselt tunduvalt suuremat kahju kui esimene, mille tagajärjed suudeti kahe kuuga likvideerida. Foto: Konstantin Sednev

Eelmise reede hommikul teatas jäätmekäitlusfirma RagnSells, et nende tulekahjus kannatada saanud jäätmekütuse tehas alustab taas tööd, ent sama päeva õhtul lõõmas tehases jälle tulekahju.

Kuigi jäätmekäitlusettevõtetes on viimasel ajal kummaliselt palju põlenguid olnud, ei pea RagnSellsi juhatuse esimees Rain Vääna süütamist eriti tõenäoliseks. Seda enam, et erinevalt sealsamas lähedal hiljuti põlenud ebaseaduslikust prügilast asus jäätmekütuse tehas kinnises hoones ja ka selle territoorium oli valve all. Pealegi puhkes tulekahju enne tööpäeva lõppu, kui inimesed veel tööl olid.

«Ma ei tahaks praegu ühtegi hüpoteesi kinnitada ega ümber lükata. Las päästeamet ja teised eksperdid teevad oma tööd. Kui nad leiavad tulekahjude põhjused, eks siis ole aega neid hinnata,» ütles Vääna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles