Jaanieelne uputus venitas Gonsiori tänava ehitusaja taas pikemaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipäev eelne rekordiline vihmasadu lükkas Gonsiori tänava esimese lõigu valmimise ligi kaks nädalat edasi.
Jaanipäev eelne rekordiline vihmasadu lükkas Gonsiori tänava esimese lõigu valmimise ligi kaks nädalat edasi. Foto: Liis Treimann

Jaanipäeva eel taevast alla tulnud rekordiline sademetekogus ja sellest tingitud uputused ajasid sassi Gonsiori tänava ehitajate plaanid.

„Ega me selle projektiga tahtlikult ei venita ja tänavat tarbetult liikluse eest kinni ei hoia. Püüame selle võimalikult kiiresti katte alla saada ja vähemalt osaliselt jälle liiklusele avada,” ütles TREV2 juhatuse esimees Sven Pertens Gonsiori tänava kesklinna poolses otsas toimuvate tööde kohta.

Ta lisas et Gonsiori tänava Maneeži ja Pronksi tänavate vahelisel lõigul on tööd kommunikatsioonidega lõppenud ja ehitatakse aluseid. Alguses liivalus, siis killustikualus ja kõige peale asfaltkate.

„Meil oli plaanis see lõik valmis saada 15. juuliks, aga jaanipäeva paiku olid suuremat sorti vihmad ja uputused. Kanalisatsioon ei võtnud seda veehulka vastu ja meil vajusid juba pooleldi ehitatud trassid uuesti kinni. Vesi ja liiv jooksid sinna sisse,” rääkis Pertens.

Ta lisas, et asja rahalise poolega tegeleb kindlustus, aga tööde tegemiseks kulunud aega pole võimalik kuskilt tagasi saada. „Selle loodusõnnetuse tulemusena nihkub tööde valmimine 10-14 päeva edasi. Kavatseme selle lõigu liiklusele avada mitte küll päris valmis kujul, aga nii, et ta on sõidetav, selle kuu lõpus. Täpset kuupäeva ei taha öelda, aga teeme seda nii kiiresti, kui võimalik,” lubas Pertens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles