Taavi Aas pöördus ERJK vastu halduskohtusse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stolitsa
Stolitsa Foto: Konstantin Sednev

Tallinna linnapea Taavi Aas täidab küll erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) ettekirjutuse ja tagastab Tallinnale üle tuhande euro, kuid samas vaidlustab linnapea ettekirjutuse halduskohtus.

ERJK tegi Aasale 4. juunil ettekirjutuse, mille põhjal peab Aas tagastama Tallinna linnale 1011 eurot ja 84 senti, kuna komisjon leidis, et mullu mais Stolitsas ilmunud artikkel «Kandidaat on selgunud: Tallinna linnapeaks võib saada Taavi Aas» on Tallinna linna keelatud annetus Aasale.

Aas pöördus kolmapäeval ERJK ettekirjutuse asjus Tallinna halduskohtusse, saamaks õiguslikku hinnangut, kas artikkel oli tellitud poliitreklaam ja keelatud annetus või mitte.

«Oleme vägikaigast vedanud juba selle aasta algusest, mil on tooni andnud komisjoni esimehe Ardo Ojasalu ja aseesimehe Kaarel Tarandi selgelt kallutatud ja erapoolik suhtumine, mis jõudis isegi selleni, et Ojasalu soovis mind trellide taha saata ammu enne, kui mingisugunegi uurimine oli alanud,» sõnas Aas.

Samas sõnas Aas, et täidab ettekirjutuse. «Täidan ettekirjutuse, kuna olen seadusekuulelik kodanik, aga loomulikult võitlen oma õiguste eest kohtus,» ütles ta.

Aasa hinnangul on ettekirjutus õigusvastane ja tuleb tühistada, kuna Ojasalu ja Tarand ei ole olnud tema suhtes erapooletud ja nende eelhoiakud võisid mõjutada ERJK otsust ettekirjutuse tegemisel.

«Mina pole Stolitsa artiklit tellinud, vaid see oli kokku pandud eelnevalt meedias ilmunut materjalide põhjal,» sõnas Aas. «Ausalt öeldes puudus mul viis kuud enne valimisi igasugune vajadus väidetava reklaamartikli järele, kuna esimesena oma kandideerimisest Tallinna linnapea kohale teatanuna oli kogu Eesti meedia huvi ja kajastus minu suhtes sel hetkel erakordselt suur.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles