Tallinn soovitab sinivetikate tõttu Pirital ujumisest hoiduda

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinivetikas.
Sinivetikas. Foto: Postimees.ee

Hiljuti võetud veeproovid näitasid, et Pirita rannas kasvab sinivetikas, teatas linnaosa valitsus.

Kuna pooled sinivetikad on mürgised ja võivad inimese tervisele ohtlikud olla, soovitab linnaosa valitsus praegu vältida Pirita rannas ujumist. Kui siiski vette minnakse, tuleb kindel olla, et vesi ei läheks suhu ning pärast ujumist peaks ennast põhjalikult puhtaks pesema, lisas Pirita linnaosa vanema asetäitja Aleksandra Pavlova.

Sinivetikatest tingitud mürgituse tunnused on sarnased gripi tunnustega - esineb palavik, nohu, lihasvalu, halb enesetunne, kõhulahtisus ning naha ja silmade punetus. Kui vetikaid sisaldavat vett on alla neelatud, tuleks püüda see võimalikult kiiresti välja oksendada. Võib võtta ka söetablette.

Leitud sinivetikatega on kursis nii Tallinna kui ka riigi keskkonnaamet. Pirita rannas töötavad ka vetelpäästjad, kelle poole võib pöörduda, ütles Pavlova. «Sinivetikas on Eesti veekogudes iga-aastane nähtus ja paanikaks ei ole põhjust,» lisas Pavlova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles