Fotod: kommunismiohvrite memoriaal valmib augustis (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maarjamäele rajatav kommunismiohvrite memoriaal avatakse 23. augustil, üleeuroopalisel totalitaarsete režiimide ohvrite mälestamise päeval.

Kommunismiohvrite memoriaal ja ohvitseride mälestusmärk on ühiseks mälestuspaigaks kommunismikuritegude ohvritele. Mälestuspaigas leiavad äramärkimist kommunistliku režiimi tegevuse tõttu elu kaotanud inimesed, kellest suur osa suri kodumaast kaugel ja kelle matmiskoht on paljudel juhtudel teadmata.

Rajatav memoriaal koosneb kahest osast, millest üks on «Teekond» ja teine «Koduaed». Selleks, et jõuda koduaeda, tuleb võtta ette teekond. Et asuda teekonnale, tuleb lahkuda koduaiast.

Memoriaal avatakse 23. augusti keskpäeval. Avamisele järgneb rahvusvaheline konverents „Euroopa Mälu ja kommunistlike režiimide kuriteod: teostamata utoopia miljonid ohvrid“, mis algab kell 13.30 Eesti Filmimuuseumis (Pirita tee 64).

Kommunismiohvrite memoriaal on mälestuspaigaks kommunismikuritegude ohvritele Eestis. Memoriaali mälestustahvlitel on rohkem kui 22 000 Eesti inimese nimed, kes mõrvati või surid kommunistliku terrori ohvritena ja kelle haua asukoht ei ole enamasti teada.

Konverentsi toetab Saksamaa Liitvabariigi suursaatkond Eestis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles