Urmas Tooming: 15 sentimeetrit!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsuse sellenädalane istung pakkus üllatusi ja kummalisi otsuseid. Sellest on juba palju räägitud, et trammi-, bussi- ja trollisõit läheb pealinnas juulist kallimaks ning kodualuse maa eest ei tule enam maamaksu tasuda, kui elad 1500 ruutmeetrist väiksemal maatükil. Üks halb, teine hea uudis.


Tõelise üllatuse valmistas linnavalitsus aga sellega, et keelas linnas rohul 15 sentimeetrist kõrgemaks kasvada. Nimelt tehti heakorraeeskirja täiendus, et kõik Tallinna krundiomanikud peavad silma peal hoidma, et rohi nende valdustes 15 sentimeetrist kõrgemaks ei kasvaks. Vastasel juhul võib mupo tulla kimbutama.

Mõnes mõttes on niisugune otsus isegi mõistetav. Mupole laekub tihti kaebusi, kus pahane krundiomanik süüdistab naabrit oma aia hooletusse jätmises. Nüüd on mupomeestel ja -naistel lihtsam – sõidavad kohale, võtavad joonlaua välja ning kohe ongi selge, kas naaber on korda rikkunud või mitte. Ei mingit vaidlemist.

Muidugi võib tekkida küsimus, miks just 15 sentimeetrit. Linna keskkonnaamet on seisukohal, et niisugune muru kõrgus peaks kõiki krundiomanikke rahuldama, sest ei ole liiga kõrge ega ka liiga madal. Tuleb neid uskuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles