The Guardian kritiseerib Reidi teed (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Kadriorus avaldati meelt kavandatava Reidi tee vastu.
Tallinnas Kadriorus avaldati meelt kavandatava Reidi tee vastu. Foto: Liis Treimann

Briti väljaanne The Guardian räägib linnaplaneerimisvigu kajastavas artiklis ka Tallinna ehitatavast Reidi teest.

The Guardianis ilmunud lugu loetleb levinud vigu, mida linnad planeerimisel teevad. Artikli autor, Soome majandusteadlane Timo Hämäläinen toob näite muu hulgas ka Reidi teest. Tallinn tegi Hämäläineni sõnul vale sammu, asudes linna merest lahutama. Olemas olnud pargi asemele promenaadi ehitamist peab Hämäläinen absurdseks priiskamiseks.

«Eesti pealinn Tallinn on otsustanud investeerida uude kesklinna kiirteesse, et veokitel oleks sadamale parem ligipääs,» kirjutab väljaanne. «Selles protsessis asfalteeritakse üks linna väheseid mereäärseid parke. Täiesti absurdse priiskamisena on linn lubanud ehitada uhke promenaadi ja avaliku ruumi sellele kitsale maaribale, mis nüüd mere ja mitmerealise liikluse vahele jääb.»

Reidi tee (lõigus Ahtri tn - Jõe tn - Lootsi tn ristmikust kuni Narva mnt - Pirita tee ristmikuni) tööde käigus ehitatakse 1,93 kilomeetri ulatuses uus teetrass ning rekonstrueeritakse 1,41 km ulatuses olemasolevaid teelõike, mis loob kesklinna läbiva transiitliikluse ümbersuunamiseks põhjapoolse möödasõidukoridori ning tagab kiirema, mugavama ja ohutuma ühenduse Tallinna sadamatest riigi põhimagistraalideni, millede kaudu toimub rahvusvaheline liiklus ja kaubavedu.

Projekti mahus rajatakse uusi ja rekonstrueeritakse olemasolevaid kergliiklusteid ja jalgteid kokku 10,5 kilomeetrit ning ehitatakse rannapromenaad. Ligi 500 meetri pikkusel lõigul rajatakse uus kaldakindlustus (Russalka mälestussamba ja Pikksilma tn vahele).

Töödega alustatakse juuli lõpus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles