Tallinna Ülikooli sisseastujad eelistavad riigi- ja õigusteadusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikool.
Tallinna Ülikool. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna Ülikoolis (TLÜ) on bakalaureuseõppesse esitatud kõige rohkem sisseastumisavaldusi riigiteaduste ja õigusteaduse õppekavadele.

Tallinna Ülikooli pressiesindaja Maiki Voore sõnul oli täna kella 12.45ks SAISi kaudu TLÜ-le esitatud 3251 sisseastumisavaldust, neist 2761 avaldust bakalaureuseõppesse

Kõige enam avaldusi on esitatud bakalaureuseõppe riigiteaduste, õigusteaduse, inglise keele ja kultuuri, alushariduse pedagoogi, sotsioloogia, Lähis-Ida ja Aasia kultuuriloo, informaatika, ajakirjanduse (venekeelne õpe) ning eesti filoloogia õppekavadele.

Magistritaseme õppekavade seas on populaarseimad olnud õigusteadus, kirjalik tõlge, eripedagoog-nõustaja, kommunikatsioonijuhtimine, sotsiaaltöö, alushariduse pedagoog, psühholoogia ning keskkonnakorraldus.

Doktoriõppesse on saabunud enam avaldusi kasvatusteaduste, infoühiskonna tehnoloogiate ning kultuuride uuringute õppekavadele.

«Suuri üllatusi erialade populaarsuse osas ei ole, näha on kandideerijate suurt huvi Tallinna Ülikooli uuemate magistritaseme õppekavade nagu näiteks õigusteaduse ja kommunikatsioonijuhtimise vastu,» märkis Voore. Õigusteadust õpetatakse magistriastmes teist aastat ning kommunikatsioonijuhtimise õppekava on uus eriala, mis stardib sügisel esmakordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles