Kolm kooli saab eesti keelele üleminekuks ajapikendust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo
Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo Foto: Margus Ansu

Valitsuskabinet tegi põhimõttelise otsuse, et neist muukeelsetest gümnaasiumidest, kes on palunud riigilt pikendust üleminekul 60 protsendi ulatuses eestikeelsele õppele, antakse seda kolmele.

Haridusminister ütles «Aktuaalsele kaamerale», et teiste koolide osas jääb lõpik otsus sügiseni lahtiseks, sest ametnike visiidid koolidesse näitasid, et on üksikuid probleeme, mida tuleb lahendada, kuid koolid ei väitnud ühemõtteliselt, et nad ei suuda eestikeelsele õppele üle minna, vahendas ERR Uudised.

Aaviksoo avaldas lootust, et probleemid lahendatakse ning põhikooli- ja gümnaasiumiseadus viiakse ka keeleküsimuses täies mahus ellu.

«Kabinetiistungil arutasime neid taotlusi ja otsustasime, et täiskasvanute gümnaasiumile nii Tallinnas kui Narvas võiks niisugune õigus jääda viieks aastaks, sest tõepoolest nende õppurite eesti keele oskus ei ole piisav, et jätkata täies mahus või 60 protsendi ulatuses eesti keeles,» lausus Aaviksoo.

Põhimõtteline otsus tehti tema sõnul ka riikidevaheliste lepingutega toimuva õppe osas, mis on Tallinna Saksa gümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles