Erika tänaval valmis 136 korteriga munitsipaalmaja

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar avas linnapeana kuus aastat tagasi ka Erika 13 munitsipaalmaja.
Edgar Savisaar avas linnapeana kuus aastat tagasi ka Erika 13 munitsipaalmaja. Foto: Tallinn.ee

Tallinna linnajuhid avavad homme Põhja-Tallinnas Erika tänaval 136 korteriga munitsipaalmaja ning käesoleva aasta lõpuks jääb korteriootele veel umbes 500 sundüürnikku.


«Oleme munitsipaalelamispindade rajamisega niikaugel, et järgmisel aastal saab sundüürnike probleem lõplikult lahendatud,» kinnitas homsel avamisel osalev linnapea Edgar Savisaar Raepressi vahendusel.

Kui 2003. aastal ootas linnalt elamispinda rohkem kui 3500 sundüürnikuperet, siis käesoleva aasta lõpuks jääb korteriootele veel vaid umbes 500 sundüürnikku.

Erika 13a elamu projekteerimist alustati 2006. aastal, hoone projekteeris Rein Murula arhitektuuribüroo. Ehitustöödega tegi AS Facio Ehitus algust 2007. aasta augustis.

Elamus on kokku 136 korterit, mille kogupindala on 7285 ruutmeetrit. Esimesel korrusel paikneb 11 liikumispuudega isikute majutamiseks mõeldud korterit.

Ehitustööde käigus korrastati ka Erika tn 9a kinnistu ja rajati sinna kunstmuruga väike jalgpalliväljak, korvpalliväljak ning rula- ja rulluisuväljak.

Erika tn 13a munitsipaalmaja rajamine läks maksma üle 140 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles