Tallinna ühistranspordis töötab 176 reisisaatjat ja koristajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisisaatja trammis.
Reisisaatja trammis. Foto: Toomas Huik

Juuni lõpu seisuga oli Tallinna ühistranspordis reisisaatjatena tööl 77 inimest kellele lisandus veeremi koristajate ja muude abitöölistena 99 inimest.

«Kevadsuvisel hooajal on reisisaatjaid tavalisest vähem, kuna paljud isikud, kes võiksid reisisaatjatena tööle asuda, eelistavad reisisaatja tööle muid hooajalisi töid,» ütles Tallinna transpordiameti eelarve peaspetsialist Eva Kärblane BNSile. «Probleemiks on ka see, et isikute ring, kes sobiksid reisisaatjateks vastates kõigile vajalikele nõuetele, pole eriti suur,» lisas Kärblane.

Tallinna linnavolikogu võttis mullu 2. detsembril vastu Tallinna linna teise abipaketi käesolevaks ja tulevaks aastaks, millega linn pakub raskustesse sattunud linlastele ja ettevõtjatele 53 toetavat abimeedet kuues valdkonnas. Antud paketi raames loodi ka sotsiaalseid töökohti linnale kuuluvates ettevõtetes ja asutustes.

Sotsiaalsed töökohad on linna eelarvest finantseeritavad ajutised töökohad, mis on loodud töötute rakendamiseks perioodiks, kui kuue järjestikuse kalendrikuu keskmine registreeritud töötuse määr Tallinnas on üle viie protsendi.

Antud paketi raames on planeeritud reissaatjaid tööle võtta kuni paketi lõpuni, eeldusel, et ülalmainitud tingimus on täidetud. «Töötajatega sõlmitakse tähtajalised töölepingud tähtajaga kuni 12 kuud,» kinnitas Kärblane. Lisaks transpordiettevõtetele on sotsiaalseid töökohti loodud ka näiteks heakorratööde tarvis ja mitmel pool mujalgi.

Linnavalitsus eraldas tänavu jaanuaris sotsiaalsete töökohtade tarbeks eelarvest 377 164 eurot, millest ühistranspordi ettevõtetele läks 199 975 eurot palkamaks tööle 90 veeremikoristajat ja 86 reisisaatjat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles