Tallinn valmistub sadade tuhandete maamaksuvabastuse taotluste vastuvõtuks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamaks kaob.
Maamaks kaob. Foto: Urmas Nemvalts

Tallinna linnavolikogu otsuse kohaselt vabastati alates tulevast aastast kodualuse maa maksust kuni 180 000 Tallinna koduomanikku, kes kõik peavad maksuvabastuse saamiseks avalduse esitama.


Maksuvabastuse avalduste vastuvõtmine on kavandatud ajavahemikku tänavu 1. septembrist kuni tuleva aasta 10. jaanuarini. See tähendab, et linnaplaneerimise ametil, mille hallata on Tallinna maamaksu register tuleb igal tööpäeval vastu võtta, registreerida ja töödelda umbes 2000 avaldust.

Selleks, et tagada ca 180 000 avalduse vastuvõtmine, andmete töötlemine ja tulemustest teavitamine ning kodualuse maa maksust vabastamise andmete õigeaegne esitamine maksu- ja tolliametile, on linnaplaneerimise ameti ja linnavaraameti koostöös kavandatud juulis ja augustis maamaksuregistri arendustööd, selgub abilinnapea Eha Võrgu kirjast linnaosavanematele.

Need hõlmavad ka uue e-teenuse loomist, mille kaudu saab koduomanik esitada avalduse, näha avalduse menetlemise staadiumit ja saab operatiivselt infot avalduse rahuldamise või tingimustele mittevastamise kohta.

Kodualuse maa maamaksust vabastamine toimub linnavalitsuse korraldusega, vastavad haldusaktid kavatseb linnavalitsus vastu võtta ajavahemikus 10.- 31.jaanuar 2012 toimuvatel istungitel.

Maamaksuvabastuse avaldusi hakatakse lisaks linnavaraametile vastu võtma ka linnaosade teenindussaalides ja linnavalitsuse teenindussaalis. Esialgse hinnangu kohaselt on nimetatud avalduste vastuvõtmiseks vajalik igas linnaosas vähemalt kahe teenindussaali töötaja ettevalmistamine. Asi otsustatakse lõplikult linnavalitsuse istungil augusti esimeses pooles.

Linnavolikogu otsustas vabastada tulevast aastast kodualuse maa kuni 1500 ruutmeetri ulatuses maamaksust. Suuruselt üle 1500 ruutmeetri oleva krundiosa maamaksumäär on tulevast aastast 2,5 protsenti maa maksustamishinnast. Vastavalt seadusele peab maamaksuvabastuse taotleja esitama maksuvabastuse saamiseks kohalikule omavalitsusele avalduse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles