Kiirabi jalgrattapatrull on saanud suvel üle 200 väljakutse

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattakiirabil on suvel kesklinnas palju tööd.
Rattakiirabil on suvel kesklinnas palju tööd. Foto: Peeter Langovits

Tallinna kiirabi jalgrattapatrull on juuni algusest teinud kokku 203 väljasõitu.

Surmajuhtumitega pole rattapatrull tänavu kokku puutunud, kuid juunis olid mõned raskemad väljakutsed, mis oli seotud kõrgustest kukkumistega, vahendas Raepress.

Terviserikkeid on põhjustanud ka kuumus ja seda eelkõige eakamatel inimestel, kellel on südamepuudulikus või -rütmihäired. Sageli on nõrkemise põhjuseks olnud vedelikupuudus ja liiga paks riietus. Kuumuse tõttu on kiirabipatrullide abi vajanud seni 24 inimest, enamik neist viidi haiglasse.

Putukahammustuste tõttu on abi vajanud 17 inimest.

Suurem osa kiirabi jalgrattapatrulli väljakutsetest on seotud inimestega, kellel on tugeva alkoholijoobe tõttu tekkinud käitumishäired; kruiisilaevadelt saabunud turistidega, kelle jalad on pahasti hõõrdunud või on nad saanud kuumarabanduse; ning traumadega - eeskätt pisitraumadega ratturitel ja rulatajatel.

«Enamasti anname esmaabi kohapeal, vajadusel kutsub rattapatrull pärast läbivaatust auto ja saadab patsiendi haiglasse edasiseks uuringuks ja raviks,» rääkis Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas.

Adlase sõnul on jalgrattapatrullide suurimaks eeliseks see, et nad saavad kergesti liikuda ka kitsastel tänavatel ja raskesti liigeldavates kohtades.

«Kolmel viimasel aastal, eriti aga sellel aastal, on töökoormus kiirabi jaoks püsinud väga suur ega ole näidanud ka suvel vähenemist aastate keskmise tasemele,» hindas Adlas töömahtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles