Tänasest haldab ja hooldab võidusammast Riigi Kinnisvara

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas.
Vabadussõja võidusammas. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmise nädala lõpus sõlmisid kaitseministeerium ning Riigi Kinnisvara aktsiaselts lepingu, mille järgi võttis RKAS tänasest Vabadussõja võidusamba igapäevase haldamise ja hoolduse enda peale.

Kaitseministeeriumi poolt kirjutas lepingule alla kantsler Mikk Marran ning RKAS-i poolt haldusosakonna juhataja Indrek Klaassen.

«Vabadussõja võidusamba rajamine oli kaitseministeeriumile valitsuse poolt erandkorras seatud ülesanne, mis on tänaseks edukalt täidetud ning nüüd on alanud monumendi igapäevane ekspluatatsioon,» ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet.

Ta lisas, et haldus- ja hooldusteenuse osutamine ei ole ministeeriumi põhitegevus, mistõttu anti monumendi igapäevane hooldamine üle selleks sobivale asutusele. RKAS ongi riigi poolt selleks loodud, et hallata ja hooldada riigi kinnisvara.

Kaitseministeeriumi ja RKAS-i vahel sõlmitud lepingu järgi hakkab RKAS tegelema nii võidusamba enda kui seda ümbritseva maa-ala haldamise ja korrashoiuga ning tugiteenuste osutamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles