Maakool sai katusele päikesepaneelid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaliste päikesepaneelide paigaldamine katusele.
Tavaliste päikesepaneelide paigaldamine katusele. Foto: Caro / Scanpix

Pühapäeval avab Saku vallas pidulikult uksed Kurtna kool, mille ehitusel on kasutatud keskkonnasäästlikke materjale ning katusele paigaldatud päikesepaneelid.

Koolimaja ehitamisel on rõhku pandud keskkonnale: kasutatud loodus- ja lapsesõbralikke ning keskkonnasäästlikke materjale, loomulikke ja lapse arengut toetavaid värvilahendusi, teatas Saku vallavalitsuse avalike suhete nõunik.

Uue hoone katusele paigaldati päikesekollektor ja päikesepaneelid. Kollektori aktiivpindala on 64 ruutmeetrit ja seda kasutatakse tarbevee soojendamiseks. Õppeotstarbelise fotoelektrilise 4 paneeliga päikesepatarei võimsus on 520 vatti ja see võimaldab demonstreerida füüsikaklassis õpilastele, kuidas on võimalik otse päikeseenergiast toota elektrienergiat.

Koos uue majaga sündis Kurtna koolis ka õppesuund «Inimene ja keskkond», mille üks väljund on suurem loodusainete hulk õppekavas.

Saku vald alustas Kurtna lasteaed-algkooli renoveerimist ja laiendamist aasta tagasi. Algkoolist põhikooliks kasvanud maja mahutab ligi 200 õpilast ja kuue rühmaga lasteaias jagub kohti 100 lapsele, vald sai juurde 60 uut lasteaiakohta.

Õpilastele ja vallaelanikele on kasutada täismõõtmeline võimla ja spordiväljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles