Kadriorgu mere äärde kavandatakse äri- ja vabaajakeskust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeeritav ala jääb maalilise Kadrioru pargi lähedusse.
Planeeritav ala jääb maalilise Kadrioru pargi lähedusse. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus kavatseb algatada homsel istungil detailplaneeringu, mis loob võimalused Narva maantee ja mere vahelisele alale äri- ning vabaajakeskuse rajamiseks.

Algatatav detailplaneering hõlmab 5,57 hektari suuruse maa-ala aadressil Nafta tänav 1 , Petrooleumi tänav 6 ja 8 ning Bensiini tänav 9 ja 9a. Arendaja soovib rajada alale kahe maa-aluse ja kuni nelja maapealse korrusega äri- ja vabaajakeskuse ning kaks kuni viie maapealse korrusega korterelamut.

Endist Tallinna naftabaasi territooriumi kasutati hiljuti veoautode parklana ning maa-alal asunud vanad hooned olid tööstus- ja äriettevõtete kasutuses. Valdav osa alal asunud hoonetest on praeguseks lammutatud. Planeeritav maa-ala paikneb vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndis ja vaatesektoris, ala hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Planeeringuala kontaktvööndis on nii elamu-, äri- kui sotsiaalmaa krundid. Itta jäävale maa-alale on kavandatud 5-korruseliste elamute kvartal ning kagusse 4–5-korruselised kortermajad. Planeeringualaga vahetult külgnevale lõunapoolsele maale on planeeritud 5-korruselised elamud. Pärast piirkonda kavandatud teedevõrgu rajamist jääb ala olulise liiklussõlme juurde.

Kontaktvööndile lähimad rekreatsioonialad on Kadrioru park ja Pirita tee äärne rannapromenaad.
Majad planeeritakse valdavalt kinnise hoonestusviisiga ning kõrguste osas liigendatuna. Keskuse ümber kavandatakse roheala, et jääks piisav vahemaa elamutest. Haljasaladele rajatavad laste mänguväljakud on mõeldud avalikuks kasutamiseks.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles SRV Kinnisvara. Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles