Boroditš: tänavapuhastusfirmad ei saa lumekoristusega hakkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinas tuli taas maha lumi. Fotol eelmise suure lumesaju järel ehk novembri lõpus pealinna uputanud lund koristav töömees.
Tallinas tuli taas maha lumi. Fotol eelmise suure lumesaju järel ehk novembri lõpus pealinna uputanud lund koristav töömees. Foto: Toomas Huik

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnul ei saa tänavapuhastusfirmad talviste tänavakoristustöödega hakkama, eriti õnnetus olukorras on Lasnamäe, Pirita ning Nõmme linnaosa.

«Tegime täna varahommikul koos kommunaalameti juhataja Ain Valdmanniga ringsõidu Tallinna tänavatel ja leidsime palju vajakajäämisi, mis vajavad kiiret ja operatiivset tegutsemist,» ütles Boroditš.

«Koristamist vajavad pöörderajad magistraalidel, ühistranspordi peatused ja jääkonarustega kaetud tänavad ning kõnniteed.»

Abilinnapea sõnul jäi tal tänavapuhastusfirmade esindajatega toimunud töökoosolekul mulje, et tänavapuhastajad on unustanud, kuidas käivad talvised hooldustööd linnas, kus on ka ühistranspordi peatused ning jalakäijate ülekäigurajad.

«Kui eilsed tegemata tööd sai veel rohke lumesajuga välja vabandada, siis tänaseks tegemata tööd on juba hooletus või ebaprofessionaalsus,» lisas Boroditš. «Milliseid sanktsioone me tänavapuhastusfirmadele saamatu töö eest rakendame, me täna veel ei otsustanud, kuid oskamatult tehtud tööde eest linn raha ei maksa.»

Tallinna abitelefonile 1345 on teatatud, et Vabaduse puiesteel, Paekaare tänaval ja mujal Lasnamäe ja Nõmme piirkonnas olid bussipeatused halvasti koristatud.

Bussidispetšer teatas, et Juhkentali tänavas jäi buss lumme kinni. Trammijuhid andsid teada, et Kalevi ja Bussijaama peatuste platvormid olid halvast puhastatud ja madala keskosaga trammid ei saanud seal uksi avada. Trollidispetšeritel kaebusi ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles