Ain Saarna: uputuse ajal oleks infot olnud vaja eelkõige veefirmalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uputus Tuukri tänaval
Uputus Tuukri tänaval Foto: Peeter Langovits

Eelmise nädalavahetuse veeuputuse meediakajastust kommenteerides mainis Tallinna meediadirektor Ain Saarna, et ka Tallinna Vee juhatuse esimehe Ian Plenderleithi sõnul tuleb edaspidi tugevdada koostööd ilmajaama ja meediaga, et teavitada inimesi riskidest. Tallinna linnavalitsuse ja ametite töö ning meediateavituse osas Saarna suuri vigu ei leidnud.

Saarna sõnul ei käivitatud laupäevase «vihmalaksaka» peale kriisimeeskonna tegevust, sest ajaks, mil komisjon kokku oleks saadud, oleks vihm juba järele jäänud. Kuna polnud kriisi reguleerimise meeskonda, siis ei laekunud ka vastavat infot.

«Vihma tulekust hoiatas ilmajaam juba reedel ning sellest rääkisin ise ka raadiotega,» mainis Saarna. «Millal täpselt, kus ja kui palju vihma sajab, seda ei osanud reedel aga keegi ütelda. Lumega on hoopis lihtsam – lumi muudkui sajab ning on näha, et linn hakkab umbe minema ning siis käivitatakse kriisi reguleerimise meeskond ja saame ka täpsemalt elanikke teavitada.»

Saarna sõnul käis ta laupäeval ka ise Tuukri tänava piirkonnas ja nägi, kuidas Tallinna Vesi seal pumpas ja tegutses. Meediadirektor edastas ise infot Vikerraadiole ning eetris käis olukorda selgitamas ka linna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

Saarna sõnul on raadio just esmane allikas, kust inimesed saavad kõige kiiremat teavet. Koostöö rahvusringhäälingu ja Tallinna vahel oli laupäeval kulgenud ladusalt. Oma raadiokanalit ei ole pealinnal küll kavas käivitada, sest selleks puudub lihtsalt vajadus niikaua, kui inimesed rahvusringhäälingust kogu info kätte saavad.

«Televisioon kajastab asju alati tagantjärele, see on nende roll,» ütles Saarna. «Seetõttu ei saanud ka Tallinna TV raadioga operatiivteadete edastamises võistelda. Suure vihma ajal kasutasimegi raadio otsekontakte ja teeme seda edaspididgi, kui tekivad samalaadsed olukorrad.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles