Lugeja muudaks liiklust Soo tänava ja Põhja puiestee ristmikul

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugeja pakub uut lahendust Soo tänava ja Põhja puiestee ristmikule.
Lugeja pakub uut lahendust Soo tänava ja Põhja puiestee ristmikule. Foto: Postimees.ee lugeja

Tallinnapostimees.ee lugeja soovitab muuta Soo tänava ja Põhja puiestee ristmikul liiklust nii, et Balti jaama poolt tulles saaks Põhja puistee vasakspoolsemalt rajalt pöörata ka paremale.

Praegune liikluskorraldus näeb ette, et Balti jaama poolt piki Põhja puiesteed tulles hargneb kaherealine tänav kaheks - parempoolsemalt saab sõita edasi Põhja puisteed pidi ning vasakpoolne lubab pööret Soo tänavale.

«Pakuks välja, et vasak rida ei keeraks mitte ainult vasakule, vaid ka paremale, kuna paremale poole keerates tekib niikuinii linnahalli poole minnes teele kaks rida,» märkis igapäevaselt sealt kaudu sõitev lugeja.

Tema sõnul surutakse autod Balti jaama poolt kahes reas sõitvad autod ristmikul ühte (parempoolsesse) ritta ja siis uuesti peale ristmiku kaheks.

«Praegu on linnahalli poole keerajatel see ristmik pudelikaelaks,» tõdes ta. «Vasakus reas sõitjad hakkavad suunaga paluma võimalust saada parempoolsesse ritta, et saada linnahalli poole minna.»

Tallinna liikluskorralduse eest vastutav abilinnapea Jaanus Mutli ütles, et on kursis Soo tänava ja Põhja puiestee ristmiku probleemiga.

«Teema on tuttav, sellist käitumist kasutavad kavalad ootejärjekorrast möödatrügijad, tekitades kurvis liiklusohtliku olukorra ja takistades vasakpööret,» lausus ta. «Ka telefoni teel on sellist ettepanekut tehtud.»

Mutli sõnul on ristmiku keskel ülekäigurada ja jalakäija ohutussaar. «Liikluskorralduslikult ei ole esitatud ettepanek ilma ristmiku ümberehituseta võimalik, sest bussi pöörderaadius vajab kurvis suuremat gabariiti,» märkis abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles