Tauno Kangro angus kaob sügisel vanalinnast

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru tänaval söögikohta pidav ettevõte tahab suvel majaesist kaunistanud Tauno Kangro skulptuuri sinna alatiseks paigaldada.
Viru tänaval söögikohta pidav ettevõte tahab suvel majaesist kaunistanud Tauno Kangro skulptuuri sinna alatiseks paigaldada. Foto: Uwe Gnadenteich

Uusim Tallinna vanalinna ilmunud Tauno Kangro skulptuur on välikohviku ajutine reklaam, mis kaob sügise saabudes linnapildist.

«Tauno Kangro skulptuur on ajutine variant koos välikohvikuga, mis peab, nagu kõik välikohvikud, olema 1. oktoobriks ära koristatud,» sõnas kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Dubovik Postimees.ee'le.

«Antud juhul on see restorani omaniku ja Tauno Kangro omavaheline kokkulepe, sellega pole linnal mingit pistmist,» lisas Dubovik.

Kultuuriväärtuste ameti välireklaami ja linnakujunduslike projektide läbivaatamise komisjon kooskõlastab kõiki välireklaame, välikohvikuid ja muid linnakujunduslikke elemente, mida tahetakse paigaldada Tallinna muinsuskaitsealale.

Teiste ajutiste kujukestena tõi Dubovik näiteks ka Viru tänaval restorani ees menüüga seisva onukese ning Raekoja platsil Troika restorani ukse juures istuva karu.

Kirja pandud reegleid, mille järgi selliste reklaamide või monumentide paigaldamist lubatakse, Duboviku sõnul pole. «Väga raske küsimus. Et oleks inimestel huvitav, pilkupüüdev,» kirjeldas ta, mille alusel komisjon otsuseid teeb. Kavandile vaadatakse otsa ja otsustatakse, kas see sobib vanalinna või mitte. Vanalinna kuulumine UNESCO maailmapärandi nimekirja tema kinnitusel mingeid piiranguid või raame selle üle otsustamiseks ei sea.

Duboviku sõnul komisjoni menetluses praegu rohkem kavandeid vanalinna skulptuuride püstitamiseks pole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles