Hirvepargis peetakse homme taas kõnekoosolekut

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune kõnekoosolek Hirvepargis.
Mullune kõnekoosolek Hirvepargis. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) korraldab homme Tallinnas Hirvepargis taas kõnekoosoleku, et meenutada 24 aasta möödumist esimesest avalikust meeleavaldusest Hirvepargis.

Sel korral toimub kõnekoosolek peale Hirvepargi ka Vabadussõja võidusamba jalamil, teatas IRL.

Kell 11 asetatakse pärjad Vabadussõja võidusamba jalamile. Kell 15.30 peetakse kõnekoosolekut Hirvepargis, kus kõne peavad Tarmo Kruusimäe, Trivimi Velliste, Andres Herkel, Jüri Adams, Jüri Liim ja Juku-Kalle Raid.

Kell 18 kogunetakse taas Vabadussõja võidusamba jalamile, kus kõnelevad Tunne Kelam, Mart Laar ja Helir-Valdor Seeder.

Euroopa Parlamendi liikme Tunne Kelami sõnul oleme alles poolel teel, teadvustamaks oma partneritele Euroopas ja mujal maailmas kommunistlike režiimide kuritegusid ja nende tekitatud hävitustööd.

Euroopa Parlamendi resolutsioon «Euroopa südametunnistus ja  totalitarism» kutsub kõiki Euroopa Liidu (EL) valitsusi tähistama 23. augusti natsismi- ja kommunismiohvrite ühise mälestuspäevana. Kelam avaldas lootust, et lisaks Balti riikidele, Rootsile ja Ungarile järgnevad selle päeva tähistamisel peatselt ka ülejäänud ELi liikmesriigid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles