Sotsid: keskerakondlasest linnaosavanem on silmakirjalik

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra.
Rainer Vakra. Foto: Raigo Pajula

Sotsiaaldemokraatide hinnangul on keskerakondlasest Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra silmakirjalik, kui ähvardab Lasnamäele lisamandaatide andmise korral Nõmme iseseisvaks linnaks kuulutada, sest just tema enda erakond lasnamäelaste õiguste eest võitleb.


Just Vakra oma erakond kaebas õiguskantslerile lasnamäelaste liiga vähese esindatuse kohta, meenutas sotsiaaldemokraatide Nõmme osakonna esimees Lennart Mängli.

«Olen kindel, et Vakra avalduse ainuke eesmärk on suurendada oma toetust Nõmmel. Tegelikult allub ta Keskerakonna rangele pealiinile, mis toetab Lasnamäe rolli suurendamist pealinna juhtimises,» teatas ta.

Mängli sõnul loodab ta, et juhul kui Vakra tõesti seisab Nõmmele suurema otsustusõiguse andmise eest, siis teeb nii linnapeale kui tervele Keskerakonna fraktsioonile selgeks, kuivõrd oluline on toetada ettepanekut töörühma moodustamiseks, kes peab pakkuma välja ettepanekud linnaosa halduskogu rolli suurendamiseks linna juhtimises.

28. novembri Nõmme Sõnumite juhtkirjas teatas linnaosavanem Vakra, et õiguskantsler Indrek Tederi algatatud vaidlus Tallinna valimissüsteemi muutmise üle võib viia olukorda, kus lasnamäelaste hääled võtavad pealinnas liigse võimu ning ta on sel juhul valmis alustama võitlust iseseisva Nõmme eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles