Tallinn võimaldab vene koolidel lisada õppekavasse venekeelseid aineid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venekeelne aabits
Venekeelne aabits Foto: Liis Treimann

Alates järgmisest veerandist saavad Tallinna vene koolid taotleda linnalt võimalust lisada õppekavasse juurde venekeelseid aineid, et õpilastel oleks nõnda lihtsam kohaneda eestikeelsele õppele üleminekuga.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart selgitas, et praegu langevad vene koolides eesti keeles õpetatavate ainete riigieksamite tulemused ning Tallinna linn tahab toetada neid koole, kes on esitanud taotluse jääda venekeelseks ning mitte minna õppekava 60 protsendi osas üle eestikeelsele õppele, vahendab ERR Uudised.

«Me lihtsalt õppeprogrammi väliselt, ma rõhutan seda, õppeprogrammi väliselt, anname neile koolidele võimaluse lisada aineid vene keeles,» ütles Kõlvart.

Kas ja kui palju tunde nende koolide laste emakeeles ehk vene keeles andma hakatakse, sõltub koolijuhist – näiteks Tallinna Linnamäe Vene Lütseum kavatseb seda võimalust kasutada selleks, et lisada õppekavasse üksikuid süvendatuid aineid, kus õpilane saaks lisaks eestikeelsele tunnile ka lisateadmisi oma emakeeles.

Haridusministeerium jääb sellise uuenduse osas skeptiliseks ning leiab, et teatud juhtudel võib see õpilastele hoopis halba teha, vähendades nende motivatsiooni eesti keeles õppida ja suurendades koormust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles