Tallinna sotsiaalsetel töökohtadel on tööd saanud 1700 inimest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalne töökoht on ka reisisaatja amet Tallinna ühissõidukites.
Sotsiaalne töökoht on ka reisisaatja amet Tallinna ühissõidukites. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalsete töökohtade loomiseks linnale kuuluvates ettevõtetes ja asutustes on käesoleval aastal eraldatud 2 818 000 eurot kokku 660 sotsiaalse töökoha loomiseks.


Praegu on täidetud on umbes 80 protsenti sotsiaalsetest töökohtadest, teatas ettevõtlusamet. Alates Tallinna esimese abipaketi käivitamisest 2009. aastal on ainuüksi linna allasutustes sotsiaalsetel töökohtadel tööd saanud ligi 1700 inimest, lisaks ka erasektoris linna toetusel loodud sotsiaalsetel töökohtadel ja avalikus töös osalenud.

Eraettevõtetes ja avalikes huvides tegutsevates mittetulundusühingutes ja sihtasutustes toetab linn sellel aastal sotsiaalsete töökohtade loomist 888 372 euro ulatuses. Palgatoetuse piirmäär on 278 eurot ühe töötaja kohta kuus, millele lisanduvad maksud. Omafinantseering on vähemalt üks kolmandik abikõlblikest kuludest. Alates 2009. aastast on selle palgatoetusega tööd saanud umbes 500 inimest.

Hinnanguliselt on ligi 71 protsenti nendest töötajatest, kes said 2009. aastal palgatoetust, saanud pärast selle lõppemist tööpakkumise samalt tööandjalt ja jätkanud tööd. Avalikul tööl on sel aastal rakendatud ligi 500 töötajat.

Käesoleva aasta 25. jaanuarist avatud Tallinna Tööbürood on külastatud üle 2 000 korra, tööõigusnõustamisele on pöördutud ligi 900 korral. Lisaks on võimalik sellel aastal anda töötutele 20 000 euro ulatuses tasuta õigusabi dokumentide, avalduste ja kohtuhagide koostamiseks.

Eelmisel nädalal linnaosades tööd alustanud seitset ettevõtlike tööotsijate klubi on ettevõtlusamet rahastanud ligi 16 000 euro ulatuses. «Lisaks oleme toetanud nelja töötutele suunatud ettevõtlusklubi tegevust. Veel toetame tööotsijate klubisid linna transpordiettevõtetes,» öeldi ettevõtlusametist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles