Galerii: Pirita rannas naudib ilma mitu tuhat inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õhutemperatuurid on viimastel päevadel kerkinud 30 kraadi lähistele ja rannad on inimesi täis. Kella 18 seisuga oli Pirita rannas suvitamas üle 3600 inimese.

Ülemöödunud esmaspäeval teavitas Pirita linnaosavalitsus sinivetikate olemasolust Pirita rannas. «Sinivetikas on Eesti veekogudes iga-aastane nähtus ja paanikaks ei ole põhjust. Võimalusel vältida Pirita rannas ujumist. Veega kokku puutudes tuleb end hoolikalt puhtaks pesta,» kommenteeris Pirita linnaosa vanema asetäitja Aleksandra Pavlova siis. Eelmisel nädalal Eesti Mereinstituudis tehtud analüüside tulemused kinnitasid toksiliste sinivetikate olemasolu Tallinna supelrandades, sealjuures sinivetikate kontsentratsioon oli suurim just Pirital. 

Postimees kirjutas eile aga, et sinivetikad, mille eest meie randades praegu hoiatused väljas on, ei ole inimesele ohtlikud, kuniks me neid sisaldavat vett sisse ei joo. Nii väidab TTÜ mereökoloog Kai Künnis-Beres, kelle sõnul ei tasuks lapsi küll sellisesse vette paljalt istuma panna, seda enam, et nad ka käsi suhu topivad. Terve täiskasvanud inimene ei pea teadlase sõnul vetikate õitsengust aga erilist numbrit tegema.

Kui eelmise nädala esimeses pooles tekkis võimalus, et ranna puhtust näitav sinilipp tuleb sinivetikate tõttu maha võtta, siis eelmisel reedel kogunenud komisjon otsustas, et Pirita randa jääb sinilipp alles. Lipp on rahvusvaheliselt tuntud ökomärgis, mis näitab, et supelrand või väikesadam on keskkonnasäästlikult majandatud, puhas ja turvaline. Pirita rand on Eestis kõige pikaajalisem sinilipu tiitli omanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles