Fotod: Tallinna südalinna uhiuuest pilvelõhkujast pudeneb juba tükke alla (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna südalinnas Maakri kvartalis asuva uhiuue pilvelõhkuja fasaadil purunes täna fassaadi katva klaaspaketi välimine klaas.

Kella 17 paiku õhtul võis Postimehe toimetuse aknast näha, kuidas 30-korruselise kõrghoone ülemise kolmandiku fassaadist pudeneb midagi. Eemalt paistis, et kukkus alla aknaklaasi tükke. Postimehe fotograafi tehtud piltidelt on selgelt näha, et klaasdetail on mingil põhjusel purunenud.

Sellele kohale, kuhu tükid kukkusid, ei õnnestunud fotograafil päris lähedale pääseda. Küll aga pidas üks seal viibinud meestest millegipärast vajalikuks kaamera suunas keskmist näppu näidata.

Maakri kvartali projektis üüriinfoga tegelev Jaan Erelt ütles kella 21 paiku Postimehele, et purunenud on kõrghoone betoonkonstruktsiooni katva klaasfassaadi detail.

«See juhtus ilmselt täna. Kas purunemine võib olla põhjustatud fassaadi pesemisest või millestki muust, seda püütakse nüüd välja selgitada,» ütles Erelt.

Ta rõhutas, et fassaadi kattev klaas on ohutuse eesmärgil karastatud ning purunemise korral muutub see peenikeseks puruks.

Klaasi purunemise käigus keegi viga ei saanud.

Ka hoone ehitanud Merko projektijuht Taavi Lipp kinnitas hiljem, et purunenud on klaaspaketi välimine klaas. Samas ei osanud Lipp juhtunu põhjust veel nimetada. «Homme hommikul kell seitse tulevad töömehed, siis hakkame asja uurima,» sõnas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles