Abilinnapea: Tallinnas pesemisvõimalusi jätkub

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna üks väheseid linnasaunu asub Raua tänaval.
Tallinna üks väheseid linnasaunu asub Raua tänaval. Foto: Liis Treimann

Tallinna abilinnapea Eha Võrk kinnitas, et linnajuhid tahavad lähiajal kaardistada kõik pealinna saunad ja muud pesemisvõimalused, kuid esialgsel vaatlusel jätkub linlastele selliseid kohti piisavalt.

Ta lisas, et esmalt tahetakse saada ammendav ülevaade Tallinna saunadest ja pesemisvõimalustest üldse ning pärast seda otsustada, kas on vaja mõni saun juurde ehitada või midagi muud ette võtta.

Eile toimuski saunade programmi teemaline töönõupidamine, millest peale Võrgu võttis osa abilinnapea Merike Martinson, linnavaraameti, kesklinna valitsuse ning Nõmme linnaosa valitsuse esindajad.

«Vaatame, kas on mõtekas edasi minna suurte saunadega või kuidagi teisiti, kindlasti tuleb seejuures arvestada linlaste soovidega» märkis Võrk. «Nõupidamisel oli meie üllatus see, et võrreldes varasema ajaga on praegu pesemisvõimalusi linnas palju rohkem.»

Ta selgitas, et saunad on ka ujulates, spaades ja spordihallides, kuhu võib end pesema minna ka ilma sporti tegemata. Saunad on samuti kõikides sotsiaalkeskustes.

«Tuleb välja, et võrreldes varasema ajaga linnarahvas neid päris suuri saunu väga ei tahagi,» märkis abilinnapea. «Praegused ühiskondlikud ehk linnasaunad jäävad muidugi alles, need ei kao kuhugi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles