Keskerakond tõstab linnaosade juhte ringi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb, Olga Ivanova ja Andrei Novikov
Mihhail Korb, Olga Ivanova ja Andrei Novikov Foto: Raigo Pajula, Meelis Tomson, Mihkel Maripuu

Keskerakonna Tallinna nõukogu kinnitas täna Kesklinna, Kristiine ja Lasnamäe linnaosavanemate kandidaadid. Näiteks senisest Kristiine linnaosa juhist sai kesklinna vanem.

Kesklinna linnaosavanema kandidaadiks kinnitati kuus aastat Kristiinet juhtinud Mihhail Korb, teatas Keskerakond. Kristiine linnaosavanema kandidaadiks kinnitati Lasnamäe linnaosavanema kohusetäitja Andrei Novikov. Lasnamäe linnaosavanema kandidaadiks kinnitati Põhja-Tallinna linnaosavanema asetäitja Olga Ivanova.

Linnapea Edgar Savisaar ütles kommentaariks, et linnaosavanemate koosseis sai tublit täiendust. «Kindlasti muutus linnaosavanemate koosseis nooremaks, millel on ka oma tähendus. Noortel inimestel on rohkem energiat ja pealehakkamist,» sõnas Savisaar Raepressi vahendusel.

Savisaare sõnul pole vähetähtis see, et kui seni vaid ühte Tallinna linnaosa juhtis vene rahvusest linnaosavanem, siis nüüd lisandus veel kaks. Silmas pidades Tallinna elanikkonna rahvuslikku koosseisu, on see linnapea hinnangul mõistlik, kuigi ta kinnitas, et ei ole kunagi ühelegi ametikohale inimesi nimetades lähtunud nende rahvuslikust kuuluvusest. «Suurenes ka naisjuhtide osakaal linnaosavanemate seas, mis samuti on positiivne. Ma ei aja küll taga mehhaanilist soolist võrdsust, aga kindlasti pean ma õigeks, et juhtide hulgas oleks arvestataval hulgal ka andekaid ja teotahtelisi naisi,» sõnas linnapea.

Keskerakonna Tallinna nõukogu kiitis kandidaadid heaks ja järgmisel nädalal arutatakse neid linnaosade halduskogudes.

Haabersti linnaosa vanema kandidaadi nimetab linnapea käesoleva aasta sügisel.

«Kesklinn on aga siiski linnaosade pealinn ja pean oma kohustuseks see pakkumine vastu võtta. Linnaosa arendamisel pean tähtsaks kolme põhimõtet: hoovid korda, rohealad korda, linna ajaloolise pärandi arendamine ning selle eest hoolitsemine. Tallinna külastav turist jõuab esimesena just Kesklinna ning seepärast on selle areng ja väljanägemine kogu Eestile väga oluline,» teatas seni Kristiinet juhtinud Mihhail Korb.

Senine Lasnamäe linnaosa juhi kohusetäitja Andrei Novikov avaldas heameelt, et saab uue kogemuse võrra rikkamaks. «Minu eelkäijad Kristiinest, Lauri Laasi ja Mihhail Korb on teinud väga head tööd ning tunnustan neid. Lasnamäel oli minu esmaülesandeks Lasnamäe arengukava koostamine ja täitmise jälgimine ning ametis olles õnnestus suur osa sellest ka täide viia. Loodan, et ka Kristiines õnnestub seada pikaajalised alused linnaosa arenguks,» teatas ta.

Lasnamäe linnaosa juhtima asuv Olga Ivanova kinnitusel on suur ja vastutusrikas väljakutse saada suurima linnaosa vanemaks. «Loodan jätkata eelkäijate tööd vähemalt samal tasemel ning proovin pakkuda Lasnamäe arengusse julget lähenemist ja nooruslikku värskust.»

Täna saadab linnapea Edgar Savisaar kandidaadid linnaosade halduskogudele heaks kiitmiseks. Linnaosavanemad kinnitab ametisse Tallinna Linnavalitsus.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles