Nõmme ja Saku valla juhid arutasid Männiku puhkeala võimalusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männiku järv.
Männiku järv. Foto: Mihkel Maripuu

Täna kohtusid Nõmme linnaosa vanem Erki Korp ja Saku vallavanem Kuno Rooba, et arutada Nõmme ja Saku vahelisi koostöövõimalusi. Arutelu üheks põhiteemaks oli Raku ja Männiku järvi ümbritseva maa-ala kasutusele võtmine puhkealana.

Korpi sõnul on Nõmme linnaosa ja Saku valla piiril paiknev liivakarjääride piirkond suure potentsiaaliga perspektiivikas puhkeala nii linnaosa kui valla elanike jaoks. „

«Inimeste vaba aja sisustamiseks on kavas piirkonda rajada pikniku- ja rannaalad ning luua ka veespordi harrastamise võimalused. Oluline on terviklikult arendatud puhkeala, mis hõlmaks mõlemal pool Männiku teed asuvaid endisi kaevandusalasid,» ütles Korp.

Lähiajal on mõlemal omavalitsusjuhil kavas kohtuda sõudeliidu juhtidega, et arutada sõudekanali rajamise võimalusi. «Tallinna piirkonnas on tegelikult sõudespordi arendamiseks nõudlus olemas,» leidis Rooba.

Seoses Männiku piirkonna arenguga arutati ka kommunaalprobleeme. Juttu oli vajadusest lõpuni välja ehitada Männiku tee lõik Valdeku tänava ristmikust linna piirini.

Samuti on kavas koostööd teha planeeringute menetlemisel. «Edaspidi vahetame piiriäärsete arenduste ja planeeringute puhul rohkem infot, et areng toimuks koostöös ning vastavalt heale planeerimistavale. Vastastikkune infovahetus on selles osas oluline,» sõnas Rooba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles