Parditiigi park saab värske väljanägemise

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööd Parditiigi pargis.
Tööd Parditiigi pargis. Foto: Mustamäe linnaosavalitsus

Teisipäeval algasid Mustamäel Parditiigi pargis ehitustööd – park saab uued kõnniteed, kaasaegse valgustuse ja hooldatud haljastuse.

«Parditiigi pargi korrastamist alustati Mustamäel aastaid tagasi. Looduslike kallastega veesilm sai tehtud linnamiljööle vastavaks, osaliselt ehitati valmis ka kõnniteed ja paigaldati pargivalgustus. Aga siis said rahad otsa ja ehitustööde jätkamiseks eelarvelisi vahendeid ei eraldatud. Tänavu on see raha meie eelarves olemas, nii et saame projektis ettenähtud töid jätkata: ehitame lõpuni kõnniteed, kaasajastame pargivalgustus ja paigaldame ka täiendavat pargiinventari,» ütles Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats.

Laatsi sõnul pole vaja karta, et mustamäelaste üks armastatumaid parke, Parditiigi park, rekonstrueeritakse nii ära, et looduslikku-loomulikku alles ei jäägi.

«Looduslik loduala pargi Nõmme tee poolses osas jääb alles, mis tähendab seda, et sealt maha langenud puid ja puuoksi ei koristata ning võsa ja kuivanud puid, mis inimesi ei ohusta, ei raiuta. Nimetatud pargiosas tunnevad ennast hästi laululinnud – alustaimestik pakub neile pesitsemiseks ja varjumiseks ohtrasti kohti ning maha langenud puutüvedes elutsevad putukad täidavad toidulauda. See kokku loobki pargikülastajatele võimaluse nautida laululindude poolt pakutud kontserte. Tulevikus on meil plaanis rajada pargi metsikumale alale looduse õpperada ja paigaldada pargis elutseva kanakulli tegutsemist jälgida võimaldava veebikaamera,» rääkis Laats.

Parditiigi park.
Parditiigi park. Foto: Mustamäe linnaosavalitsus

Ühtlasi rahustas linnaosavanem neid, kes on muretsenud sellepärast, miks Parditiigi purskkaev ei tööta. «Purskkaev on korras, aga veega on praegu paraku nigelad lood – vett lihtsalt ei ole piisavalt,» selgitas linnaosavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles