Fotod: Eestisse saabus USA sõjalaev (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal saabus Eesti vetesse Ameerika Ühendriikide 6. laevastiku hävitaja USS Winston S. Churchill, mis seisab praegu Muuga sadamas.

Laeva kapteni Thomas M. Van Scoteni sõnul saabus laev siia selleks, et osaleda Läänemeres läbi viidavatel julgeoleku- ja koostöö õppustel. «Laev jääb siia tõenäoliselt kolmeks kuni viieks päevaks, siis läheme jälle merele. Rahuajal on meie ülesandeks tagada USA sõjaline kohalolek, meil on võimekus juhtida rahvusvahelisi õppusi. USA kohalolek Läänemerel on meie jaoks äärmiselt tähtis, sest Balti riigid on USA olulised liitlased,» rääkis kapten.

Van Scoteni sõnul ei maksa otsida seost Churchilli saabumise ja juuli viimasel pühapäeval tähistatava Venemaa sõjamerelaevastiku päeva vahel.

«Meie oleme siin vastavalt oma graafikule. Me juhime õppusi ja harjutusi ning tegutseme vastavalt varasematele plaanidele,» kinnitas kapten Laev on võimeline ellu viima laiaulatuslikke sõjalisi operatsioone ning võitlema samaaegselt nii õhus, maapinnal kui vee all oleva vaenlasega.

USS Winston S. Churchill võeti kasutusele 1999. aastal ning pärast seda pole seda oluliselt moderniseeritud. Laev on 155 meetri pikkune ning selle varustusse kuulub muuhulgas kaks SH-60 Seahawk helikopterit. Laeva meeskonnas on 34 ohvitseri ja 280 meeskonnaliiget.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles