Ilmus aprillisündmustele pühendatud raamat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Alatalu.
Toomas Alatalu. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Teisipäeval esitles Euroülikool Tallinnas 2007. aasta aprillirahutustele pühendatud inglisekeelset kogumikku «Bronze Soldier removal».

170-leheküljeline raamat on jagatud kolmeks osaks, millest esimeses esitatakse sündmuste kronoloogia alates 2004. aastast, kirjutas venekeelne Postimees.ee.

Raamatu teine osa esitab sündmustikuga seotud dokumente, millest paljud ilmuvad esmakordselt. Tegu on europarlamendi, Vene riigiduuma, Keskerakonna ja Rahvaliidu otsuste, resolutsioonide ja avaldustega, samuti leiab sealt Tallinna volikogu juures toimunud ümarlaua materjalid.

Kolmandast osast leiab aprillisündmuste kajastusi Pihkva ja Novgorodi oblasti ning Läti ja Leedu ajakirjandusest.

Raamatu koostaja ja peatoimetaja oli Euroülikooli rahvusvaheliste suhete õppetooli dekaan Toomas Alatalu, trükis ilmus Saksamaa suursaadiku Eestis Julius Bobingeri toetusel.

Alatalu ütles Postimees.ee’le, et üksikmüüki raamat ei jõua, seda jagatakse raamatukogudele ning diplomaatilise personali seas.

Alatalu selgitas, et idee raamatu koostamiseks sündis eelmisel suvel sisseastumiseksamite ajal, kui avastati, et paljud õpetajad on oma õpilastele soovitanud sisseastumiseksamite kergemaks läbimiseks mitte aprillisündmuste kohta oma isiklikku arvamust avaldada.

Alatalu rõhutas, et nende meelest vajab see teema just põhjalikku läbiarutamist, nende koolis peeti selleteemaline konverents ning nüüd on ilmunud ka kogumik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles