TV3: laevaõnnetust võib hakata uurima Soome

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalalaev Baltic Paldiskis madalikul.
Kalalaev Baltic Paldiskis madalikul. Foto: Mihkel Maripuu

Pakri poolsaare lähedal madalikule sõitnud kalalaeva Baltic juhtumit võib uurima asuda hoopis Soome vastav ametkond.

Kinnitamata infot seoses laevaga on viimaste päevade jooksul esile kerkinud palju. Alustades õnnetuse põhjustest kuni selleni välja, et aluse paberitega ei pruugi kõik korraski olla, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Kindel on aga see, et laeva meeskond on täna oma ütlused andnud.

«Tõepoolest, eile käis laeva meeskond mu juures ütlusi andmas. Veeteede amet kogub kokku informatsiooni selle õnnetusega seoses,» rääkis meresõiduohutuse teenistuse juhataja Rene Sirol.

Selgelt jääb liiga sinisilmseks unistuseks, et meeskonna ütlused avalikustataks.

Ometi mainis Sirol, et õnnetuse põhjusena saab esile tuua mootoririket ja ilma. Ühesõnaga halbade juhuste kokku langemist.

Kas hakkab juurdlust läbi viima aluse lipuriik Soome või Eesti, ei ole teada. Ettepanek põhjanaabritele on igatahes tehtud.

«Tegemist on tegelikult ohutusjuurdlusega, kus selgitatakse välja asjaolu, et miks selline õnnetus üldse juhtus. Selle juurdluse eesmärk ei ole otsida süüdlasi,» kinnitas Sirol.

Nii kaua kui reostust ei teki, ei karistata juhtunu eest mitte kedagi. Juhul kui laevaomanik peaks otsustama, et ei soovi laeva madalikult lahti tõmmata, siis jääb see lihtsalt looduse meelevalda.

Rahustuseks võib öelda, et hetkel teeb laeva omanikfirma kõik selleks, et alus kätte saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles