Fotod: kulunud vöötrajad võivad liiklejad ohtu seada (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile lõuna ajal jäid Tallinna Ülikooli peahoone ees kulunud märgistusega vöötrajal auto alla kaks meest, kes viidi haiglasse. Postimehe fotograaf leidis Tallinnast veel hulga selliseid kulunud märgistusega vöötradu, mis võivad liiklejatele ohtu kujutada.

Tallinna transpordiamet plaanib vöötradu värskendada enne 1. septembrit eestkätt just koolide ümbruses. «See on meil alati nii plaanis,» ütles Tallinna transpordiameti liikluskorralduse peaspetsialist Paavo German ja selgitas, et kui teha töid kevadel, siis võib märgistus suvega ära kuivada ja sügisel on rajad jälle poolkulunud ning sombuse ilmaga halvasti nähtavad. Kui vöötradu märgistada sügisel, on need Germani sõnul talv läbi paremini nähtavad.

Ülekäiguradade markeerimiseks kasutatakse termoplastikut, mis on kaheaastase säilivusajaga. «Kuna tegu on magistraaltänavaga, siis on seal palju autoliiklust, palju pidurdamist ja kiirendamist ning selliseid suuremaid ülekäiguradu nagu Narva maanteel taastatakse ikkagi iga aasta,» sõnas German. Lisaks koostatakse transpordiametis iga nädal juhtunud liiklusõnnetuste põhjal raport, milles muu hulgas vaadatakse üle ka õnnetuspaiga liiklusmärgistus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles