Pronksi tänav avatakse täies ulatuses alles sügisel

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seoses Gonsiori tänava remondiga on ka Pronksi tänaval piirangud ning kummaski suunas on avatud üks sõidurada.

Nördinud sõidukijuhid soovivad, et tee-ehitaja selles kohas kiirustaks, sest ummikud ulatuvad ühelt poolt kaugele Narva maanteele ning teiselt poolt Liivalaia tänavale.

Kommunaalameti juhataja Reio Vesialliku sõnul pole see kahjuks võimalik ning Pronksi tänav saab korda alles septembriks.

«Seal tuleb tegeleda korraga erinevate torude ja kaablitega. See töö vajab oma tehnoloogilisest eripärast sõltuvalt teatud aega ning seda ei ole võimalik kiiremini teha. Samuti elavad sealsamas inimesed, kes ei ole nõus sellega, kui ehitajad töötavad õhtuti või nädalavahetustel. Ehitajatele on mitu korda füüsiliselt kallale tungitud sellepärast, et töödega kaasnevad helid on kedagi häirinud,» rääkis Vesiallik.

«Me saame väga hästi aru, et see liiklussuund tuleks võimalikult kiiresti täies mahus avada, aga kahjuks läheb sellega veel aega. Me teeme kõik endast oleneva, aga kahjuks on tehnoloogia selline, et ei saa seda kiiremini teha. Täies mahus tahaks Pronksi tänava avada kooli alguseks,» lisas ta.

Vesialliku sõnul on liikluskitsikuse leevendamiseks avatud ajutine tee poolelioleva Gonsiori tänava kaudu. «Avasime Gonisori tänaval ühendustee, kust üks sõidurada viib Raua tänavalt Kivisilla tänavale ja omakorda üks sõidurada Kivisillast Rauasse. See on selleks, et liiklust veidigi ümber suunata ja Pronksi-Liivalaia koormust veidigi hajutada,» selgitas Vesiallik.

See peaks tema sõnul hõlbustama Pronksi-Gonsiori ristmikust möödasõitu ja sealseid järjekordi vähendama. «Seal ei ole veel pealmist asfaltkatet maas, aga selleks, et sealt ajutiselt läbi sõita, ei ole pealmist katet vaja. Seal on veel kõnniteed lõpuni tegemata, aga kõnniteid me saame teha ka siis, kui autod seal sõidavad,» ütles Vesiallik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles