Tallinna Linnatranspordi AS esitas oma töötaja kohta kuriteoteate (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLT tänane juht Deniss Boroditš (vasakul) ja ametist kõrvaldatud Toivo Moorast kümmekond aastat tagasi, kui Boroditš oli abilinnapea ja Moorast Lasnamäe linnaosavanema asetäitja.
TLT tänane juht Deniss Boroditš (vasakul) ja ametist kõrvaldatud Toivo Moorast kümmekond aastat tagasi, kui Boroditš oli abilinnapea ja Moorast Lasnamäe linnaosavanema asetäitja. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Linnatranspordi AS peatas töösuhte haldusteenistuse juhi Toivo Moorastiga ja esitas tema kohta prokuratuurile kuriteoteate.


Töösuhte peatamise põhjuseks olid välisauditi esialgsed tulemused, mis tekitasid kahtluse ametiseisundi kuritarvitamises, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Välisaudit viidi läbi kahe kuu vältel mai keskpaigast juuli keskpaigani. Linnatranspordi ASi juhatus otsustas algatada välisauditi hinnangu põhjal sisejuurdluse Moorasti suhtes, selgitamaks, kas tema tegevuses haldusteenistuse juhina on kriminaalkooseisu tunnuseid ja kas on ilmnenud ametiseisundi kuritarvitamist.

Ettevõte esitas Moorasti kohta kuriteoteate Põhja ringkonnaprokuratuurile.

TLT juhatuse esimees Deniss Boroditš ütles intervjuus raadio Kukule, et välisaudit hõlmas Moorasti tegevust viimasel kolmel aastal ning seal uuriti lepingulisi suhteid, riigihangete läbiviimist ja mitmeid muid asju.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles