Mupo: liikluskorraldusvahendeid eiravad ja valesti pargitud autod takistavad teetöid (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto teisaldamine. Foto on illustreeriv.
Auto teisaldamine. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Aivar Toompere sõnul algab mupo suvine tööpäev kõnedega tee-ehitusfirmadelt, kes paluvad ühendust võtta teetöödele jalgu jäävate sõidukite omanikega.

Näiteks täna on paari hommikutunniga teatatud 40-st teetöid oluliselt takistavast sõidukist.

«Täna hommikul oli esimene kõne enne kella kaheksat – Järveotsa teel oli 10 autot, mis takistasid teetööde tegijaid. Kuni ma autoomanikega ühendust saan, tööd seisavad,» selgitas Toompere.

«Veidi aega tagasi tuli samast taas kõne – ehitajad oli jupikese maad tööga edasi liikunud, kui jälle on 6 valesti pargitud autot takistuseks ees.»

Mupo korrapidaja sõnul on tänase teatatud juba 40-st autost, mis ei lase töödega edasi minna. Lisaks Järveotsa teele on teetööd häiritud Juurdeveo ja Kajaka tänaval.

«Paraku on 40-st autojuhist telefonile vastanud alla kümne ja nendestki mitmed on veel kurjad pealekauba – et kuhu ma siis parkima pean!» kirjeldas Toompere olukorda.

«Kõik ju tahavad, et teed-tänavad oleks korras, aga inimesed peaksid sellele kaasa aitama, mitte takistusi looma. Ja siis ollakse kurjad – miks kõik teetööd venivad, miks mehed tööd ei tee, miks tänavad on korrast ära, miks tähtajaks valmis ei jõuta, miks öösel pannakse asfalti. Kommunaalamet oli sunnitud öisel ajal tehtavad teetööd ära keelama, sest linnakodanikelt tuli niivõrd palju negatiivset tagasisidet.»

Munitsipaalpolitsei kutsub kõiki autoomanikke olema seadusekuulelikud ja järgima ajutisi teetööde ajaks paigaldatud liikluskorraldusvahendeid. Kuni jätkuvad valesti parkimise probleemid, seni venib ka teede-tänavate valmimine.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles