Rongijuht võttis Rahumäel peale rööbastel jooksnud kaheaastase lapse (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong
Elroni rong Foto: Sille Annuk

Elroni rongijuht võttis Tallinnas Rahumäe rongipeatuse lähistel peale rööbastel jooksnud väikelapse ning võõras kohas ekselnud poiss on nüüdseks politsei abiga õnnelikult koju tagasi jõudnud.

«Täna saime teate, mille sarnast varasemast ajast ei meenugi,» kirjutab Põhja prefektuur. «Ennelõunal oli Elroni rongijuht Rahumäe rongipeatuse eel märganud rööbastel jooksmas väikelast. Ta peatas rongi ning tõi kaheaastase segaduses poisi kõrvalraudtee rööbastelt endaga rongi.»

Elroni raudteeveeremijuht Dmitri kirjeldas, et nägi täna kella 11.20 paiku Rahumäel ooteplatvormi juures raudteel väikest poissi, peatas kohe rongi ning läks lapse juurde. «Väike poiss oli ehmunud ning ei teadnud, kus ta vanemad on,» ütles Dmitri . «Võtsin poissi sülle ja silmitsesin, kas ehk on vanemad kuskil läheduses, paraku ei olnud kedagi näha, võtsin poisi rongile kaasa, teavitasin juhtunust rongidispetšerit ja politseid ning jätkasime sõitu.» 

Samal ajal kui rong koos reisijatega teekonda jätkas, võttis poisiga tegelenud klienditeenindaja ühendust häirekeskusega ning leppis kokku, et patrull läheb rongile vastu Pääsküla peatusesse.

«Kui Pääskülla jõudsime, ootas seal juba politsei, kellele saime lapse turvaliselt üle anda,» ütles Dmitri. «Loodan, et laps sai kiirelt vanemate juurde ning temaga on kõik hästi.»

«Poiss, kes oskas oma vanust näidata vaid sõrmedel, on nüüdseks leidnud tee tagasi koju,» teatas Põhja prefektuur. «Teame, et laps oli pääsenud koduhoovist üksi välja ning vanemad olid asunud teda otsima.»

Elroni kommunikatsioonijuhi Mariis Adamberg kinnitas kell 17.16 Postimehele, et lapsuke on kodus vanemate juures. «Õnneks läks kõik hästi!»

Politsei tänab Elroni meeskonda. «Loodame, et reisijad, kes juhtunu pärast kuhugi hilinesid, mõistavad, kui suure teoga rongimeeskond samal ajal hakkama sai.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles