Klientide sõnul neid relvaga ähvardanud Taxify juht pääses puhtalt (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify juht.
Taxify juht. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Põhja ringkonnaprokuratuur otsustas eile lõpetada kriminaalmenetluse Taxify juhi suhtes, kes ähvardas märtsikuus relvataolise esemega kahte naist.

Kuna puudub kuriteokoosseis, lõpetati kõnealuses kriminaalasjas menetlus. Juhul kui kannatanud ei ole menetlusotsusega nõus, on neil õigus esitada kaebus riigiprokuratuurile.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse juht, ringkonnaprokurör Eve Soostar rõhutas, et kõnealuse vahejuhtumi osas meediast läbi käinud fragmendid ei kajasta sündmust kriminaalmenetluse käigus tuvastatuga võrreldes terviklikult ega igakülgselt.

Soostari sõnul kriminaalasjas kogutud tõendid ei kinnita väidet selle kohta, et taksojuht oleks mängurevolvrit kannatanute kirjeldatud viisil käes hoidnud ega sellega kedagi ähvardanud. Samuti ei leidnud tõendamist taksojuhi tahtlus kannatanuid relvaga ähvardada.

«Kohtueelse menetluse käigus on küll tuvastatud, et taksos oli mängurevolver, kuid pole tõendatud, et  taksojuht oleks sellega kliente mingil moel ähvardanud,»  lisas prokurör.

Postimees kirjutas märtsis, kuidas ühel pühapäeva varahommikul kutsus kolmeliikmeline seltskond läbi Taxify mobiilirakenduse endale Nõmme teele takso, et sellega siis edasi Mustamäe poole sõita. Autosse istus kolm inimest: kaks naist ja üks mees.

Esimene peatus paluti teha Sõpruse puiesteel, kus üks autos viibinu autost väljus. Autosse jäänud naised soovisid sõita edasi järgmisesse sihtkohta, kuid taksojuht nõudis kohe arve tasumist.

«Vastasin, et kuulen seda esmakordselt ning taksojuhi käitumine on ebaviisakas,» meenutas üks autos viibinud naine. Seepeale haaras naise sõnul taksojuht relva, hoidis seda tema silme ees ja käskis naistel autost lahkuda. «Suure ehmatusega väljusime autost ning sõbranna helistas politseisse,» rääkis üks naistest.

Sõidukit Volkswagen Jetta juhtis tol ööl 22-aastane mees. Tänaseks on suletud juhi konto Taxifys.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles