Tallinn võttis  vastu saunaprogrammi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn tahab parandada saunateenuste kvaliteeti.
Tallinn tahab parandada saunateenuste kvaliteeti. Foto: Margus Ansu

Tallinna linnavalitsus esitab linnavolikogule kinnitamiseks otsuse eelnõu, mis keskendub linna omandis olevates avalikes saunades osutatava saunateenuse kvaliteedi parandamisele ja sellega linnaelanike terviseteadlikkuse tõstmisele.

«Kohaliku omavalitsuse ülesanne on kanda hoolt oma elanike tervise ja heaolu eest, seega peab linn  tähelepanu pöörama elanike terviseteadlikkuse tõstmisele ja eelduste loomisele tervist toetavateks tegevusteks linnakeskkonnas,» ütles abilinnapea Merike Martinson.

Abilinnapea Eha Võrk tõdes, et kolme aastakümne jooksul on Tallinnas likvideeritud kümmekond avalikku sauna.  «Saunade vähesusele lisaks on olemasolevad kehvas seisukorras, hinnatundlikule klientuurile on teenuse kasutamisel takistuseks ka üsna kõrge piletihind,» lisas Võrk. «Linnal on plaanis aastatel 2012-2013 põhjalikult remontida ka Raua tänava saun, kusjuures sauna päriselt sulgemata, võimaldades töötavat poolt kasutada meestel ja naistel eri päevadel.»

Programm on suunatud nii linnaelanikele kui sotsiaalhoolekande teenuseid tarbivatele abivajajatele ning hõlmab kaht meedet, millest esimene keskendub munitsipaalsaunade püsiklientidele suunatud hinnasoodustusele ja teine  uute munitsipaalsaunade rajamisele ning olemasolevate parendamisele.

Programmis on kirjeldatud kolme investeeringuprojekti aastatel 2012–2015 kogumaksumuses umbes 8 500 000 eurot, mis sisaldab lisaks saunaruumidele teiste teeninduspindade rekonstrueerimist Pae tänav 19 ja Valdeku tänav 13 kinnistutel.

Programmi tulemusena korrastatakse kolm linna omandis olevat kinnistut, millel osutatakse (Raua 23) või hakatakse osutama (Pae 19, Valdeku 13) linna saunateenust. Valmivates hoonetes aadressil Pae 19 ja Valdeku 13 pakutakse lisaks nimetatud teenustele ka teisi sotsiaalhoolekande teenuseid.

Uued munitsipaalsaunad asendavad kahte suletavat sauna aadressidel Kopli 79, kus asub sotsiaalmajutusüksus, ja Sihi 26, kus paikneb Nõmme sotsiaalkeskus. Plaanis on juurutada  kliendikaardi süsteem, mis võimaldab munitsipaalsauna püsikülastajal saunateenust taskukohasemalt tarbida.

Praegu pakutakse Tallinnas sauna- ja pesemisvõimalusi rohkem kui 95 kohas, mille hulgast on programmis esile tõstetud 20 linnale kuuluvat pinda, kus osutatakse nii sauna- ja pesemisteenuseid kui sotsiaalhoolekande teenuseid. Samuti on esile tõstetud 17 linnale kuuluvat spordihoonet või -rajatist, kus saab kasutada pesemis- ja saunavõimalusi eraldi või teise teenuspaketi raames (näiteks treeningsaali kasutamine, ujula pilet jms). Linnas on ka ligikaudu 58 eraettevõtjat linnaosade lõikes, kes osutavad sauna- ja pesemisteenuseid või pakuvad vastavaid teenuspakette.

Täiendavalt pakuvad sauna kasutamise ja pesemisvõimalusi linna koolid ja lasteaiad. 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles