Nõmme uut kooli ei vaja

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed.
Koolilapsed. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi tänavuse koolisegaduse tõttu oli palju juttu sellest, et Nõmmele oleks lasterohkuse tõttu uut kooli juurde vaja, siis kohalike koolijuhtide arvates selleks tegelikult vajadust pole.

«Nõmmel on kohti küll ja küll,» kinnitas Nõmme põhikooli direktor Ardi Paul. Koolijuhi sõnul tunnevad nad heameelt selle üle, et nende kooli on palju soovijaid ja vanemad hindavad kooli kõrgelt. «Aga füüsiline õppekeskkond on ka väga oluline ja seda ei saa lõpmatuseni ohvriks tuua,» kinnitas ta.

Tema kolleegi, Rahumäe põhikooli direktori Matti Martinsoni sõnul on tekkinud olukord, kus Nõmmel langeb põhikoormus n-ö linnapoolses osas asuvatele koolidele. «Kodulähedus on Tallinnas suhteline mõiste,» tõdes koolijuht ja lisas, et nende kooli piirkond on aetud väga suureks, mööda Viljandi maanteed kuni Luigeni välja. «Seal elavad lapsed saavad meie kooli, aga meilt kaks tänavat Nõmme keskuse poole elav laps meile ei pääse,» tõi ta näite.

Häid lahendusi tekkinud olukorra muutmiseks Martinsoni sõnul pole. «Ükskord peab Tallinn ütlema, et Pääsküla kool on pooltühi ja sinna mahub lapsi küll. Ma ei pea õigeks, et see kool on tühi, aga meie peame tegema õhtuse vahetuse,» sõnas koolijuht. Ta lisas, et selles poleks midagi uut, sest ka Nõukogude ajal sõideti Rahumäe kandist Pääsküla kooli.

Seda, et linn võtaks koolina taas kasutusele Valdeku tänaval tühjana seisva koolihoone, direktorid ei usu. «Valdeku tänava kool anti juba linnale ära ja seda vaevalt et enam tagasi saab,» sõnas Rahumäe kooli juht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles