IRL: Tallinn peab üle minema elektritranspordile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn hakkab hanke korras muretsema uusi tramme.
Tallinn hakkab hanke korras muretsema uusi tramme. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavoliniku Andres Luusi (IRL) sõnul peab Tallinn suunama tulevikus suuremat rõhku busside asemel trollidele ja trammidele.

«Mujal Euroopas on selge trend keskkonnasõbralikumate transpordivahendite poole. Bussitransport tekitab müra- ja õhusaastet ning on järjest ebaotstarbekam üleval pidada,» selgitas Luus.
 
Luusi sõnul tuleks peamine bussiliiklus suunata äärelinna ning kesklinnas tuleb inimestele teha võimalikuks kiiresti ja mugavalt trammiga liigelda. «Selleks aga tuleb kõigepealt soetada korralik elektritransport linnale,» ütles Luus. «Pole mõtet doteerida järjest kasvavat diislikütuse hinda, vaid mõelda, kuidas tulevikus vähem sõltuda kütuse kallinemisest.»

«Tallinna transpordiamet peaks kulude kokkuhoidmise eesmärgil aga esmalt üle vaatama ühistranspordi graafikud, sest inimestelt on tulnud vastukaja liinide väljumisaegade ebaloogilisuse kohta. Meie linnaisad ühistranspordiga ei sõida ning seetõttu ei näe nad probleemi tavakodaniku silmade läbi,» sõnas Luus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles