Haabersti uue ringristmiku foorid tekitasid Facebookis pahameeletormi (19)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümned Harku valla ja Kakumäe elanikud on Facebooki gruppides arutanud probleeme, mis on neil esinenud Haabersti uut ringristmikku kasutades. Tallinna Transpordiameti sõnul on fooriprogrammid veel seadistamisel.

Ristmiku kasutajate peamiseks mureks on foorid, mille töökord tundub elanikele ebaloogilisena. Nimelt ringristmikule rohelise tulega suundudes peavad liiklejad endi sõnul seisma jääma mitme punase foori taga.

Fotograaf Kaupo Kalda jäädvustas liikluse ringristmikul videole:


 

Facebooki grupi «Kakumäe elanikud» üks kasutajatest tõstatas eile küsimuse, miks Rannamõisa tee Bauhausi ees olev foor on pikalt ja tihedalt kinni. «Umbes viiskümmend autot ootas koos minuga mitu fooritäit, enne kui läbi sai. Ristisuunast liikus sel ajal null autot, aga lahti hoiti kordades kauem,» kirjutas kasutaja. Ta lisas, et Bauhausi poolt ristmikule minnes on ta seal alati täheldanud punaste fooride lainet. «Vist kolm-neli punast foori enne, kui linna poole saab,» kirjutas grupi liige.

Kasutaja tõi välja ka teisegi murekoha – tema sõnul viadukti poolt tulles ja Vana-Rannamõisa teele keerates läheb sealt üle foorita ülekäigurada. «Kuna see on diagonaalis, on märgatavus kehv, hoog suht suur, siis on ilmselt aja küsimus, kui seal midagi halba juhtub,» kirjutas grupi liige.

Lahendus pole lõplik

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse peaspetsialist Paavo Germani sõnul on Vana-Rannamõisa teel üherajaline teeületus. «Sellised teeületused on üldjuhul kiired ja lühikesed ning nähtavus selles kohas hea,» ütles German, lisades, et autojuht peab lähtuma seal kohas liiklusmärkidest. «Kui üherajalisest teeületusest üle minna, ohutussaarele tee keskel, siis seal järgmine ülekäik, mis on üle kahe raja, see on fooriga,» tõi German välja.

«Ma olen ise ka märganud, et näiteks Rannamõisa teelt tulles on üks punane teise otsas,» tunnistas liikluskorralduse peaspetsialist Paavo German. Ta lisas, et tema andmetel on fooriprogrammid veel seadistamisel ja praegune lahendus ei ole lõplik.

Uue ringristmiku kohta võttis sõna ka teine «Kakumäe elanikud» grupi liige.

«Mina seisin täna kella 17 paiku linnast tulles alates loomaaiast kuni Kakumäe Selverini iga foori taga, sest puhas punane laine. Iga foori taga!» kirjutas kasutaja ja lisas, et ta sõitis korrektselt.

«Kaassõitja tegi Rimi juures nalja, et poodnikel hea lobitöö tehtud... Seisad Rimi juures ja siis saad Bauhausi tagumise väljasõidu juures uuesti seista,» kirjutas kasutaja ja arutles, et ta tahaks teada, kas see ongi nii mõeldud. «Kui jah, siis rohkem seda teed ei tahaks valida, tuleks ikka Vabaõhumuuseumi teed pidi koju,» kirjutas grupi liige.

Ka «Harku valla elanikud» grupis on ringristmiku uuenduse kohta sõna võetud. Pühapäeval kirjutas üks kasutaja, kuidas pärast Haabersti ristmiku fooride mõnepäevast töötamist sattus ta alati punaste fooride lainesse, ükskõik kustpoolt ta ristmikule ka ei lähenenud.

«Miks ei saa olla nii, et kui pääsen rohelisega ristmikule, siis pääsen ka edasi rohelisega?» küsis kasutaja. Ta lisas, et eriti ebameeldiv on Rannamõisa suunal ja ka Rannamõisa poolt linna sõites. «Tekib kiuslik mõte, et äkki selles uue ristmiku mõte oligi, et selleni väga ei jõua, vaid passid kolm-neli korda punase tule taga?» kirjutas kasutaja.

Foto: Lugeja foto

Kuvatõmmis Google Mapsist ristmiku ümbruse liiklusest. Punaste fooride laine on välja toodud pildil punasena.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles