Galerii: Gonsiori tänava ehitus valmib alles novembris

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea Taavi Aas, abilinnapea Kalle Klandorf ning kommunaalameti ja ehitusjärelevalve esindajad tutvusid täna ringsõidul Gonsiori tänaval ja rajatava Reidi tee ehitustöödega.

«Linna tänavate suuremahuliste rekonstrueerimistööde ajal on ummikutest häiritud linnarahvas pahane, aga kui objekt valmis saab, siis unustatakse kõik ebameeldivused,» ütles Aas. Tema sõnul avatakse septembris liiklus Gonsiori-Pronksi ristmikul ning 15. novembriks kogu tänava ulatuses.

Linnapea sõnul on Gonsiori tänav ehitajate jaoks keeruline. «Osa maa-alustest trassidest ei ole kaardistatud ja ehituse käigus on isegi tsaariaegseid rajatisi välja tulnud, kuid siiani on hakkama saadud,» sõnas Aas.

Aasa hinnangul annavad kõik märgid ja tööde praegune tempo lootust, et kogu objekt koos Kunderi tänava parklate ja kergliiklusteega valmib 2019 aasta juuliks.

Reidi teel, kus Pikksilma tänava poolsest otsast alustati teetrassi rajamist 3. juulil, on praegu käsil tulevase kergliiklustee promenaadi aluse pinnase koorimine ja taastäitmine. Tänase päeva seisuga on jõutud peaaegu Russalka mälestusmärgini. Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on järgmisena kavas promenaadi aluse teekeha ja kaldakadakindlustuse rajamine.

Kesklinnapoolse trassi osas käib vanade hoonerusude lammutamine. Kuigi meeste ja masinate valmisolek on olemas, ei alustata  Reidi tee põhitrassi ehitust, enne 15. novembrit. «Enne kui Gonsiori tänava tööd ei ole lõpetatud, pole võimalik Narva maanteel, Russalka piirkonnas laiulatslikku, osaliselt liiklust takistavat tee-ehitust alustada,» ütles Klandorf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles