Assakul avatakse mitme kilomeetri jagu uusi sõidu- ja kergliiklusteid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklustee.
Kergliiklustee. Foto: Uwe Gnadenteich

Asfalteeritud ja valgustatud sõidu- ja kergliiklusteede avamine Assakul Rae vallas leiab aset homme algusega kell 14. 

Vaatamata ilmastikuoludele tuleb tee siledust proovima uunikauto ning üllatuskülalisena on oodata esinema Assakult pärit Eesti avaliku elu tegelast.

Assakul on kokku korda tehtud ligi 7 kilomeetrit sõidu ja kergliiklusteid, nendest 3,4 kilomeetrit sõiduteid ja 3,3 kilomeetrit kergliiklusteid. Ehitustööd algasid tänavu kevadel ning nende kogumaksumuseks kujunes 3,3 miljoni eurot.

Uue asfaltkatte on saanud Assaku Järve põik ning Veski ja Karja teed. Koos teeehitusega on rajatud ka 16 kilomeetri jagu ühisveevärgi- ja kanalisatsioonitorustikke Assaku alevikule ja paigaldatud kaasaegne tänavavalgustus.

Ehitustööde peatöövõtja on AS Lemminkäinen Eesti. Projektis osalesid Rae vald, AS Elveso ja maanteeameti Põhja regioon.

Kergliiklusteed ja valgustused rahastati Euroopa regionaalarengu fondist ja Rae valla eelarvest ning ühisveevärk ja kanalisatsioon sai rahastuse Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist ning Elvesolt.  Sõiduteede ehitust rahastas täies ulatuses Rae vald.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles