Vanim kesklinlane tähistas 104. sünnipäeva

Kadi Raal
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Ginovker koos linnaosa vanema Vladimir Svetiga.
Leo Ginovker koos linnaosa vanema Vladimir Svetiga. Foto: Tallinna kesklinna valitsus

Täna pidas oma 104. sünnipäeva elupõline tallinlane ja Kesklinna linnaosa vanim elanik Leo Ginovker. 

Kõrges eas elupõline tallinlane Leo Ginovker ei tee oma elujõu põhjustest saladust: igapäevased võimlemisharjutused, kerge massaaž, pits küüslaugu ja pipraga maitsestatud napsi ning tükk tumedat šokolaadi olevat tema reipuse retsept. Ka ristsõnade lahendamine ja väiksed jalutuskäigud aitavad ta sõnul nii keha kui vaimu virge hoida.

Nähes eaka vanahärra hoogsaid võimlemisharjutusi, jäi sünnipäevalast õnnitlema läinud Kesklinna vanemal Vladimir Svetil vaid imetlust avaldada: «Jätkuks meil kõigil niisugust reipust nii kõrge eani! Mitu korda noorematel inimestel on siit eeskuju võtta.»

Ginovker pärineb kunagise šokolaadivabrikandi perest. Tema isale kuulunud firma Ginovker & Co tootis 1920ndate lõpust alates Tallinnas maiustusi, mida ka paljudesse riikidesse eksporditi. Teise maailmasõja eel töötas pereettevõttes ka Leo. 14. juunil 1941 küüditati perekond Siberisse ja hiljem leidis Leo tööd Saue EPT-s, kus oli ametis kuni 80-aastaseks saamiseni. Koos Siberi-aastatega kogunes tal tööstaaži 93 aastat.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles